Alcoolismul – tratamente pentru renuntarea consumului de alcool

Absorbtia de alcool in organism produce intotdeauna o stare nenaturala. Consumatorii obisnuiti de bauturi alcoolice sufera frecvent de ulcer deoarece alcoolul distruge membrana mucoasa a stomacului. Multi dintre cei care beau, fara masura, bauturi alcoolice fac ciroza hepatica, o afectiune care poate fi fatala.


Consumul constant de alcool duce la distrugerea totala a persoanei in cauza si poate provoca alienatie mintala. Slabeste inima si afecteaza vasele de sange. Alcoolul distruge sistemul nervos si diminueaza capacitatea mentala. Alcoolul este cu siguranta un prieten fals. Stimuleaza simturile si pe termen scurt te face sa te simti fericit si puternic, dar, mizeria si slabiciunea nu vor intazia sa apara.
Tratament: Dieta pe baza de fructe este foarte eficienta, urmata de un regim alimentar usor si hranitor. Baile de abur trebuie facute zilnic. Se recomanda laxative din plante pentru ca intestinele sa fie bine evacuate.
Sunt indicate baile fierbinti si frectionarea energica in timpul in care pacientul este in cada deoarece ajuta la eliminarea materiilor reziduale din organism. Masajul efectuat zilnic este foarte important. Pacientul trebuie frectionat energic cu un prosop rece, in fiecare dimineata, la trezire, dupa care se face o frectionare viguroasa cu un prosop foarte aspru.
Aschiile de lemn amar sunt extrem de benefice pentru anihilarea dorintei de a bea. Se foloseste o lingurita la o ceasca de apa clocotita. Se acopera si se lasa sa infuzeze o jumatate de ora. Se ia cate o inghititura din 2 in 2 ore. In cazurile foarte grave, pacientul trebuie sa fie in permanenta insotit de cineva, astfel incat sa nu isi mai poata procura bautura.
Nu incercati niciodata sa renuntati treptat! RENUNTATI si nu mai gustati NICIODATA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *