Hanyah, bonsaiul si cu…mine

Imi plac animalele, imi place natura, tolerez oamenii si florile din vaza sau ghiveci. Le tolerez in general suficient cat sa le tin in viata pe cele in ghiveci. Cat despre buchetele de flori, pe iubitii mei i-am “dresat” sa nu-mi aduca decat de ziua mea sau daca au facut vreo boacana (ultima e modalitatea de a-mi transmite ca trebuie sa ma pregatesc moral).

Hanyah este fosta mea colega de birou care si-a schimbat statutul trecand la buna prietena cam pe cand am descoperit ca orice inaltime ai avea, cerul tot va fi la nivelul capului tau daca e sa faci o boacana (iar noi avem destule la activ).

Cam prin aprilie  2010, Hanyah a devenit mandra posesoare de bonsai de la Ikea. Bonsaiul il impartea frateste cu seful nostru, cam la fel cum imparteau si biroul (adica amandoua ale ei, mai mult decat ale lor). Prin august a plecat in concediu, iar cu limba de plecare mi-a lasat: multe dosare, documente, liste, scrisori si BONSAIul plus o lista cu instructiuni despre cum sa-l ingrijesc. Am bifat pe rand sarcinile de pe lista pana am ajuns la aia care zicea “sa vorbesti cu el 10 min/zi”. N-am vazut suficienta ciocolata in frigiderul din birou astfel incat am refuzat clar sa fac asta.

3 zile i-au trebuit micutului ca sa se ofileasca de dorul Hanyei. Peste week-end l-am luat acasa asa cum scria pe lista si am sunat o alta prietena care este mandra posesoare de mai multe feluri de flori, toate adunate intr-o minunata florarie de pe strada Polona. I-am explicat cum sta treaba cu bonsaiul si mi-a zis cum sa-l ingrijesc. L-am tinut acasa in urmatoarele 2 saptamani si l-am ingrijit conform intructiunilor de la “medicul de garda”, dar nimic, comatosul Hanyei nu s-a mai trezit.

M-am sfatuit cu seful nostru si ne-am gandit sa luam altul si sa-l punem in acelasi ghiveci iar daca Hanyah nu l-ar fi recunoscut urma sa dam vina pe memoria ei foarte scurta si sa facem iar glume cu lecitina si alzheimer. Cand ne-am dat seama ca Ikea e prea departe si ca Hanyah ar trebui sa dea piept cu cruda realitate din cand in cand, am hotarat sa-i spunem adevarul. A urmat o perioada de doliu la birou, iar in ghiveci in locul lui BONSAI a stat o poza de-a lui. Dupa 1 an, Hanyah si-a luat un altul, pe care nu ma lasa nici macar sa-l privesc. Cred ca e mare si dragut, pt ca Hanyah l-a luat cu ea in concediu in 2011.

Una peste alta, am scris asta pt ca vroiam sa-i anunt pe Hanyah si pe fostul meu sef ca joi trec sa-i vizitez si as manca niste ciocolata sau o cutie cu bomboane. Profit de ocazie pentru a le transmite sincer ca in cazul in care nu au suficienta ciocolata joi (in termen de valabilitate si nealterata), am sa fac concurs de holbat cu bonsaiul lor, iar dupa ce il inving am sa-i frang inima spunandu-i ca nu el a fost prima lor alegere cand l-au luat de pe raftul de la Ikea.

Va pup.

1 Comment

  1. Carmen

    Nici eu nu sunt fan flori in ghiveci. Cand m-am mutat in noul apartament, am primit FOARTE multe ghivece cadou de casa noua. Desi le ud cand imi aduc aminte, florile traiesc toate foarte bine si infloresc constant. :))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *