S-au mai dus 10

Din ciclul “Am fost tanara candva”. In mod oficial anul acesta se implinesc 10 ani de cand am terminat liceul.

Am facut liceul intr-un cartier bucurestean in care n-as fi pus piciorul decat pentru un sac de bani sau (asa cum s-a dovedit in anul Domnului 1999) pentru ca acesta era unul dintre liceele care aveau clasa speciala de limba franceza.

Am nimerit intr-o clasa cu 17 alte fete si 1 baiat – pe scurt: o situatie “de vis” pentru sufletul meu.

Cu unicul baiat m-am batut de fiecare data cand am avut ocazia si ne-am urat reciproc timp de 4 ani. Cu o parte dintre fete m-am inteles atat de bine cat se putea, iar cu cealalta parte dintre ele tin legatura si acum.

N-am petrecut niciodata prea mult timp cu colegele din clasa mea.  Chiuleam cu colegii de la clasa de matematica si tot cu ei imi cumparam bilete la balurile bobocilor. Stateam atat de mult timp cu ei incat diriginta lor s-a oferit sa ma mediteze la matematica (gratuit) ca sa ma pot transfera la clasa ei. Am refuzat din pasiune pentru franceza si filosofie.  In plus imi placea mai mult diriginta mea, iar avantajele majore erau:  diferenta de varsta de doar 9 ani si faptul ca locuia la doar 4 blocuri de mine.

In prezent, din cunostintele mele, majoritatea colegelor mele sunt maritate si au deja puradei in dotare. Pe de alta parte clasa de matematica colacaie cu oameni ca mine: care si-au dorit sa faca ceva pentru ei (plus bani pentru crescut puradei) inainte de a deveni sclavii unor masinute de tocat bani (simpatice masinute dar toaca prea multi bani).

Ca o prima concluzie, cred ca as avea mai multe subiecte de discutie cu colegii de la clasa de mate (de parca in liceu lucrurile ar fi stat altfel).

Ca o ultima concluzie (mai mult un “tocmai mi-am dat seama”): cred ca m-ar interesa mai mult o participare la reuniunea clasei de mate. Daca ma gandesc bine, as putea chiar sa o organizez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *